Ofis mobilyası seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Hiç kimse rahatsız bir sandalyede, kullanışsız bir masada gününün en az sekiz saatini geçirmek istemez. Bu nedenle seçici olmak ve ihtiyaçları iyi analiz ederek çalışanların verimliliğini artıracak ofis mobilyalarını seçmek kritik.

Ofis mobilyalarını seçmeye başlamadan önce ofisin ihtiyaçlarının bir listesinin yapılması gereksiz maliyetleri ortadan kaldıracaktır. Eğer bir iç mimar ile çalışılıyorsa bu şirketin işini kolaylaştıracaktır. Alınacak ofis mobilyalarına karar verildikten sonra dikkat edilmesi gereken birkaç önemli konu var.

Öncelikle ofis mobilyalarını seçerken şirketin markasını ve tarzını yansıtan seçimler yapılmalı. Bu hem mevcut hem potansiyel çalışanlar hem de müşterilerin gözünde şirketin kültürü, vizyonu hakkında fikir verecektir.

Çalışanların verimliliği ofis mobilyası seçerken öncelik verilmesi gereken bir diğer konu. Konforlu bir ofis çalışma masası, ergonomik bir çalışma koltuğu ya da ofis sandalyesi, ofiste uzun saatlerini geçiren çalışanların memnuniyetinde, dolayısıyla da verimliliğinin artırılmasında çok önemlidir. Benzer şekilde toplantı masaları ya da ortak kullanım alanlarındaki koltuk ve kanepeler, lobide kullanılacak bekleme üniteleri de aynı konfor ve ergonomiye sahip olmalı. 

Ofis mobilyası sürekli değiştirilebilecek bir ürün değildir. Dolayısıyla ofis mobilyası seçerken yüksek kaliteli, dayanıklı ancak asaletten, yalınlıktan ve konfordan ödün vermeyen ürünleri seçmek gerekir. Bunu yaparken şirketin büyüyeceği ve ofis mobilyalarının da büyümeye ayak uydurması gerektiği akıldan çıkartılmamalı.

Son olarak çalışanlarının profili, özellikleri, gereksinimleri ve beklentilerinin çok iyi analiz edilmesi ve ofis mobilyalarının buna göre seçilmesi olmazsa olmaz. Sonuç olarak ofis mobilyalarını ağırlıklı olarak kullanacak olanlar şirketin çalışanları. Bugünün teknolojik gelişmeleri, yeni nesillerin değişen iş yapış şekillerine göre modüler ofis mobilyalarının seçimi ileriye dönük önemli bir yatırım olacaktır.

* Ürün kodu yada ürün adı ile arama yapabilirsiniz.